Thursday, June 16

Aku terlupa aku ade blog.

hah! serius. lately, aku tak bukak langsung blogger.com . selalunye aku bukak la jugak.. tengok tengok blog orang an. ok dah. sekarang, aku ade cite.. cite panas. cite pasal satu company bangang yang service die cam anjing. aisshhh bengang gile kott weh.

aku datang kat tempat tu dua minggu lepas.. (ni kes nak interview untuk buat project course leee) pehtu die soh aku fax kan surat and call untuk confirmation kat Human Resource. aku pun bendul bendul la gi hantar borang, tunggu surat dan fax.. nak tunggu surat je da seminggu.. lepas aku da fax, aku call HR. hari pertama aku call die kate nanti die call untuk bagi feedback. tapi tak call call pun. aku tau aku ditipu. esoknya aku call, die suruh call balik lagi 10 minit. lepas 10 minit aku call, orang lain yang angkat. die kate yang handle bahagian ni cuti. cibai kan? die suruh call esok. aku ditipu lagi. esoknye aku call, die suruh call petang tu.. petang tu aku call, die suruh cakap ngan manager tempat tu.. aku call manager tu, manager tu pass line aku kat HR tu balik. lepas tu yang HR tu kate, manager die tengah meeting, yang aku cakap tadi tu bukan manager.. orang lain. penipu! lepas tu nak suruh aku call sejam lagi. ehhhhhhhhhhhhhhhh macam celaka lahh kau! nampak sangat business kau pun mesti ade yang kene tipu gak!

agak agak la.. kalau tak nak terima aku punye interview tu, cakap je la awal awal yang kau tu tak boleh nak terima! bodoh. tak payah la bagi hope sampai aku kena follow je ape yang kau suruh! celaka dooohh. tak pasal pasal je aku da kena cari tempat lain. due date minggu depan.. menyusahkan keje orang! aku rase company kau ni macam dah nak backrup.. tapi belagak nak mampus. heh!

dah la. bye.

13 comments:

  1. saboorrrr saboorrr saboorrrrrrr... :D

    ReplyDelete
  2. tgh bersabar la ni.. haha

    ReplyDelete
  3. camni kew k0 nak org layan k0 nnt dah keje..
    ckap depan2 x mo.. cakap belakang nak gempak.... ish3x.. *geleng2 kepala

    ReplyDelete
  4. haa..ko nk interview kompeni ke..hurmm, jap eh ak setup kompeni..ok dah..sok dtg opis ak..hahaha

    lain kali klau org lain main pas2 kt org lain..ko pn ikut sama..mse tgh call tu ko pas kt adik ko ke, jiran ko ke..haha

    *pehal entri ko kali ni takde ps, pss psss pssss psssssssssss pn

    ReplyDelete
  5. anon ; ehh? yg kau nak bekap die asal? takkan aku nak sembur die terus kot.. lagi pun aku tak mention pun company mane kan? kalau aku cakap depan pun, kau bole cakap gak "camni kew ko nak org layan ko nnt dah keje.. main sembur jew.. ish3x.." kau tak kena, bole laaaaaaa~

    rafi ; hah! ape company kau? bole aku datg interview? hahaha aku da dapat company lain lah.
    ohh, takde ps pss tu sebab aku malas nak menaip dah time tu.. hehe

    ReplyDelete
  6. okayy, dah marah baru tringat blog ye? hahah

    ReplyDelete
  7. Bersabo sabolah... Eh... Bertabahlah..

    ReplyDelete
  8. seb baik ada mr bloggy yang setia walau ape pun belaku..lek babe..copany tu bangkrap da tu...

    ReplyDelete
  9. tauu takpe. hehe harap harap macam tu lah. huuu jahat jugak ye.. haha

    ReplyDelete
  10. Sabar FH..nnt bankrupt la company tu hehe

    ReplyDelete

Menaiplah dengan bersungguh-sungguh!